Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De bjuder in till traditionsenlig allsång – och storbandskonsert

För 46:e året i rad anordnar IOGT-NTO allsångskvällar och redan nu på söndag drar sommarschemat igång med svängig storbandskonsert.

Den traditionsenliga allsången drar igång den 27 juni, då Bergskvartetten kommer att leda allsången.

– Det hela startade år 1974 och av en medlem som heter Harky Karlsson. Han var med i Vetlanda manskör och då tyckte han att det skulle vara roligt att gör allsångskvällar ute. Vi hade sommarhus vid Grumlan när vi startade. Det blev så populärt så vi fortsatte år för år, berättar IOGT-NTO:s Bengt Isaksson.

När kommunen skulle dra in vatten- och avlopp valde man att sälja huset år 2010. En utescen byggdes vid NBV-trädgården, som även är arenan för i år.

– Det blev väldigt lyckat att ha scenen i stan, för det kommer en större publik och flera tyckte att det var jobbigt att ta sig ut till Sandlandet, säger Bengt Isaksson.

– Det roliga med Vetlandapubliken är att de är så glada i att sjunga allsång. Det säger även gästartisterna som kommer att det är så roligt för det är sådant gensvar.

Klassisk storbandskonsert

Redan på söndag blir det fart när storbandskonserten med Norrhult big bands sexton musiker, en vokalist och orkesterdelare Jerry Bandenius blåser fart i sommaren i NBV-trärdgården. Tidigare år konserten hållits vid Vallsjöbaden och Bengt Isaksson uppskattar att det varit en tradition i runt trettio år.

– Nu valde vi att ha den här i stället. Man kan förvänta sig att ganska många kommer. De är kända, Norrhult big band, konstaterar Bengt Isaksson.