Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Calle Nilsson – vad har hänt sedan singelsläppet?

Ikväll jammar han loss med spontana Vetlandamusiker på The Old Barn Corner. Calle Nilsson lägger svensk pop åt sidan för blues, rock och överraskande soul. Musik förenar människor och med Calle händer det på riktigt.

Det är några timmar före kvällens framträdande i hemstaden Vetlanda. Hit återvänder han gärna under högtider som nu, påsken, eller när det under året blir några lediga dagar.

Calle Nilsson, nyss fyllda 27, sjunger svensk pop och avslöjar att ett debutalbum är på gång. Med på resan har han Lennart Östlund i Stockholm.

– Han är Polar studio kan man väl säga, en producent och studiotekniker som jobbat med Abbas alla skivor och Ted Gärdestad, förklarar Calle.

Rolf Alex, bland annat Abbas trumslagare, är en annan som hjälper honom fram i musikbranschen. Elva låtar har det hunnit att bli. Alla skrivna av Calle själv, både i text och musik.

– Det är häftigt att få jobba med dem. De har så mycket erfarenhet, så mycket att dela med sig, säger han.

Något datum för när albumet släpps har han inte. Calle Nilsson låter förstå att allt det praktiska runt omkring sköts av andra.

– De som kan det här bättre än jag.

Fick ångest

Calle har det skrivits om förut. Det är ett par år sedan han fick svår ångest och psykisk utmattning.

– Jag körde på för hårt, det blev mer jobb än jag orkade med. Men det där är kanske inget att prata om. Jag mår mycket bättre, säger han och drar med handen genom håret lite eftertänksam.

Han funderar en stund och inser att folk kanske ändå vill veta hur det är nu.

Har det förändrat dig?

– Mycket har nog hänt undermedvetet. Alla erfarenheter du gör formar dig, både bra och dåliga saker. Idag fokuserar jag på det positiva, svarar han.

– Min väg ur det var att se lite glatt på tillvaron och så har jag har haft musiken att bearbeta det som hände med. Jag vill skriva texter som känns, men det får inte bli personligt.

Når man någon med innehållet i en låt, har man nått långt resonerar Calle Nilsson.

Det är fem år sedan han flyttade till Stockholm där han bor med flickvännen. Han driver eget företag och studerar samtidigt systemvetenskap.

– Det går bra att kombinera jobb och studier även om det är mest fokus på skivan för tillfället.

Han vill ha en fysisk skiva på cd eller LP, men inser att han förmodligen blir mest lyssnad på Spotify.

Abba och Ted Gärdestad är artister du nämner. Betyder de något för dig?

– Ted har jag haft med mig sen barnsben. Mamma spelade honom mycket och Abba med så klart även om jag inte är en lika stor fan av dem.

När skivan är klar vill Calle Nilsson ut på turné

– Jag hoppas på en start någon gång i sommar.