Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bowlingtalanger till landslaget – slåss om guld på Island

Tre unga talanger från Nässjö och Eksjö är uttagna för att representera Sverige i Nordiska Mästerskapen på Island om en dryg månad.

I mitten av november spelas Nordiska Mästerskapen för U23 i bowling på Island. Den svenska truppen till mästerskapet togs under tisdagen ut och med i truppen återfanns två bowlare från Nässjös klubbar.

Judith Friman från Team Högland och Oskar Wirefeldt från Team Clan finns båda med i den trupp som åker till Island för att spela hem medaljerna till Sverige. Även talangen från Eksjö, Nora Johansson, blev uttagen och får åka med till Island om en dryg månad.

Trots att samtliga har erfarenhet av spel i landslaget sedan tidigare är samtliga uttagna betydligt yngre än den gräns på 23 år som finns i mästerskapet.

– De är lite yngre, så jag har lite längre tid med dem. De har så pass mycket potential att jag väljer att ta ut dem redan nu, och ge dem mästerskapsrutin, säger förbundskaptenen för juniorlandslagen Robert Andersson.