Solen står högt på himlen och vattnet i Kvarndammen glänser av solstrålarna. Alldeles intill står några husvagnar, ett par husbilar och ett tält. Vid husbilarna sitter ett gäng från Falun som tagit sig ner till Småland för att tävla i SM.

Men nu sitter vi här för vi har åkt ur, säger Lars Brovall.

I gruppen med vänner är det här männen som varit med och tävlat och kvinnorna har såklart hejat på men också sett sig omkring i Vetlanda.

Vi har cyklat och gått runt, det är så himla fint här, väldigt fint samhälle, tycker Kerstin Persson.

Tävlingen är i full gång och många är och spelar men vid tävlingsplanerna står ännu fler husvagnar och husbilar. Utanför en av dem står Eliaz Nilsson och Linus Svensson från Tyringe i Skåne och tränar. De har byggt små ramper med ett hål i där de försöker träffa med ärtpåsar.

Vi har varit här sedan i förrgår och nu har vi kommit ända till semifinal. Förra året var vi också och tävlade i SM men då var det i Malmö och vi bodde på hotell, men det har gått bra att campa nu, berättar Linus.

Det är strax efter lunch och många vandrar runt området med sina hundar. Vid en hop med husbilar skäller det till. Zlatan och Nemo har märkt att någon närmar sig. Mattar och husse kommer från Skåne, Döshult mellan Helsingborg och Höganäs samt Simrishamn, och på husbilarna sitter de gulröda skånska flaggorna. Från Sveriges södra delar har de plockat ihop det de behöver och tagit husbilarna till Vetlanda. Ingrid Ståhl berättar att de ofta åker på tävlingar och att de bara har husbilen så den följer med i vilket fall. När hon sagt det börjar hon titta på klockan.

Vi har gått vidare båda två så vi ska snart ner och spela igen, säger Mari Nordfors.

Ja, och jag har spelat färdigt för idag. Så blir det när man åker ut, då får man ta hand om hundarna, säger Lasse Ståhl och skrattar.