I tre veckors tid har kvinnan bott på hamburgerrestaurangen i Vetlanda. Hon kommer från en annan ort i landet och ska enligt uppgift ha sökt sig till Vetlanda för att hon har en bekant här. Hon vill bosätta sig i Vetlanda men under tiden har hon valt att ha McDonalds som sitt hem. Situationen har fått både personal och gäster att reagera.

Vi har försökt med allt, socialen, väktare, polis, kyrkan och kvinnojouren. Vi vill bli av med henne men hon bor fortfarande hos oss. Det är klart det är frustrerande, säger en anställd.

Vi har öppet dygnet runt och det är varmt i lokalerna. Vi har försökt prata med henne om att hon inte kan vara här men det har inte fungerat. Hon kommer hela tiden tillbaka, säger den anställde.

Polisen ska ha erbjudit kvinnan en biljett hem till den ort hon kommer ifrån men hon har vägrat. Det är i Vetlanda hon vill bo. Även kyrkan har försökt att hjälpa kvinnan men hon har inte varit intresserad.

Någon sa till oss att vi skulle erbjuda henne ett jobb men det är ju inte riktigt så det fungerar. Hennes hygien är bristfällig och det känns inte så fräscht att ha henne här bland matgästerna. Vi medarbetare tycker också det är olustigt, säger den anställde och tillägger:

Vi önskar att socialen kunde hjälpa till på något sätt.

Natten till måndagen försökte kvinna ta sig in på bakgården till restaurangen och blev då anmäld för olaga intrång. Kvinnan fortsätter dock att bo kvar på McDonalds.

Jag kan inte kommentera en enskild individ, men socialtjänsten är angelägen om att den här typen av problem får en lösning och tillsammans med andra jobbar vi för det. Ibland kan det ta lite längre tid, säger socialchef Anders Saldner.