Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bilist körde med över två promille i blodet – åtalas

Mannen körde bil med över två promille i blodet. Efteråt – när han frihetsberövats av polis – gjorde han kraftigt motstånd i samband med en provtagning. Nu åtalas mannen för bland annat grovt rattfylleri.

En man i 30-årsåldern åtalas för våldsamt motstånd, grovt rattfylleri och brott mot lagen beträffande knivar och andra farliga föremål.

Mannen, som är hemmahörande i Eksjö, ska ha kört bil trots att han hade över två promille i blodet. Han påträffades på riksväg 32 utanför Tranås.

När han sedan togs till Höglandssjukhuset för provtagning ska mannen ha gjort kraftigt motstånd mot två poliser som försökte få kontroll över honom.

Knogjärn på sig

Dessutom ska mannen ha haft ett knogjärn på sig, ett föremål som enligt stämningsansökan är tänkt att användas som vapen vid brott mot liv och hälsa.

Gärningarna ska ha begåtts i början av mars tidigare i år. Rattfylleriet har mannen erkänt. Vad gäller övriga åtalspunkter vidgår han själva händelserna, men förnekar att det handlar om brott.