Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bilföraren körde på äldre par – nu åtalas hon

Paret i 85-årsåldern höll på att korsa Österlånggatan i Eksjö när de blev påkörda på övergångsstället. Nu åtalas bilföraren i 20-årsåldern för vårdslöshet i trafik.

En söndagsmorgon, klockan 09.45, i början av december i fjol skulle makarna som är i 85-årsåldern korsa Österlånggatan i korsningen med Norra kyrkogatan i centrala Eksjö.

Mitt på övergångsstället blev de påkörda av en personbil. De fördes till Höglandssjukhuset där ett armbrott konstaterades och en del andra blessyrer som behövde sys. Sammantaget bedömdes skadorna ändå som lindriga.

Nu åtalas bilföraren, en kvinna i 20-årsåldern, för vårdslöshet i trafik.

Enligt åtalet körde hon personbilen utan att se till att hon hade tillräckligt bra sikt. Bilrutorna ska ha varit isiga och immiga.

Åklagaren menar att bilföraren orsakade olyckan ”genom att ta en medveten risk eller på annat sätt allvarligt brista i den uppmärksamhet och försiktighet som med hänsyn till omständigheterna krävts för att minska riskerna för en trafikolycka”.

Den åtalade varken erkänner eller förnekar brott, enligt åtalet. Under rättegången ska den påkörde mannen förhöras om hur han och hustru hade tänt korsa gatan och om vilka skador de fick.