Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bilföraren fortsatt häktad efter dödsolyckan

Bilföraren som dömdes för dödsolyckan på länsväg 134 utanför Rydsnäs ska förbli häktad, det beslutade hovrätten i dag. Göta hovrätts dom meddelas i nästa vecka.

Göta hovrätt i Jönköping har i dag tagit upp fallet med dödsolyckan i december på länsväg 134 mellan Österbymo och Rydsnäs.

Bilföraren fälldes på alla åtalspunkter av Linköpings tingsrätt. Han dömdes till fängelse i två år och åtta månader, men valde att genom sin advokat Johan Ritzer överklaga domen.

– Hovrätten har avkunnat beslut om fortsatt häktning, säger assessor Emelie Olsson från Göta hovrätt.

Mannen som körde bilen ska förbli häktad tills hovrättens dom den 8 april.

Bilföraren har överklagat då han i stora delar förnekar brott. Mannen vill ha ett sänkt straff. Han nekar till grov vårdslöshet och hävdar att han trodde att han hade kört på ett djur.

Vice chefsåklagare Ulrika Grenerfors valde att ansluta till överklagan. I tingsrätten yrkade åklagaren på ett hårdare straff: fängelse i tre år.

Mannen fick fängelse i två år och åtta månader. Han dömdes i tingsrätten för grovt vållande till annans död, två fall av grov vårdslöshet i trafik, smitning från olycksplats, tre fall av olovlig körning och grovt rattfylleri vid två tillfällen.