Larmet kom klockan 15.25 på tisdagen. Detta efter att en personbil och en lastbil frontalkrockat på väg 31, strax norr om Ekenässjön. En person ska ha klämts fast.

Räddningstjänsten meddelar att sammanlagt tre bilar var inblandade i trafikolyckan. Två personer fördes med ambulans till sjukhus, en av dem avled uppger polisen på tisdagens kväll.

Den omkomna mannen är i 40-årsåldern och hemmahörande i länet, uppger Monica Bergström, polisens presstalesperson. Mannens anhöriga har underrättats.

Den andra personen som fördes till sjukhus fick lindriga skador.

Lastbilschauffören, en man i 60-årsåldern, misstänks i nuläget ha orsakat olyckan och han har gripits av polis. Han misstänks för grov vårdslöshet i trafik, vållande till annans död och vållande till kroppsskada.

– Det är uppgifter som vi har fått som har lett fram till detta, säger Monica Bergström, som dock inte vill gå in på mer i detalj vad som framkommit hittills.

– Jag vill inte förekomma utredningen utan trafikutredare kommer att titta på detta, säger hon.

Monica Bergström meddelar att polisen tagit prov på mannen och det inte finns någon misstanke om rattfylleri.

Det finns ingen misstanke mot någon av de andra två inblandade.

Det är ännu oklart vad som föranledde olyckan.

– Det ska utredas nu, vi ska hålla förhör då det kan ha funnits vittnen, säger Monica Bergström.

Även de olycksdrabbade fordonen kan komma att undersökas, vilket är brukligt efter dödsolyckor.

Det var stopp i trafiken från Ekenässjön till Björkeryd inledningsvis och enligt vår reporter på platsen var det långa köer under sena eftermiddagen. Trafiken kunde senare släppas förbi med begränsad framkomlighet. Vid 21.20 hade vägen öppnats och det var åter full framkomlighet, meddelar Trafikverket.

Relaterat till artikeln