Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Belgisk författare får pris till Astrid Lindgrens minne

Årets Alma-pris går till den belgiska författaren Bart Moeyaert.

Bart Moeyaert har skivit över femtio böcker, allt från bilderböcker till poesi. Han är född i Brügge och bor i dag i Antwerpen. På svenska finns boken "Kärleken man inte förstår" utgiven som handlar om trasiga familjerelationer ur en femtonårings perspektiv.

"Bart Moeyaerts förtätade och musikaliska språk vibrerar av undertryckta känslor och outtalade önskningar. Med filmisk närvaro gestaltar han ögonblick där relationer ställs på sin spets samtidigt som berättelsernas komplexitet pekar på vägar vidare", skriver juryn i sin motivering.

Alma-priset, eller Astrid Lindgren Memorial Award, är världens största barn- och ungdomslitteraturpris. Prissumman på fem miljoner svenska kronor kan gå till en eller flera mottagare. Förra årets pris gick till den amerikanska författaren Jacqueline Woodson.