I Aneby kyrka har begravningsgudstjänst hållits för Imjor Bäckman. Pierre Jakobsson inledde på orgel med Gammal fäbodpsalm av O Lindberg. Charlotte Ekberg inramade akten genom att sjunga Som en bro över mörka vatten av P Simon/Å Arenhill och Stad i ljus av P Bäckman ackompanjerad av Pierre Jakobsson på piano. Officiant var Ylva Eklund som höll griftetal, förrättade överlåtelsen och läste dikten En sista gång av Erik Ahnfelt. Psalmerna Härlig är jorden, Som en härlig gudomskälla och Se, jag vill bära ditt budskap sjöngs gemensamt. Blommor och minnesgåvor till Svenska kyrkan i Anebys ungdomsarbete lämnades för att hedra Imjors minne.

Under stilla orgelmusik tog anhöriga och övriga ett sista avsked vid kistan. Som avslutningsmusik framförde Pierre Jakobsson Fjäril vingad syns på Haga av C M Bellman på orgel.

Minnesstund följde på Gransnäs. Svärsonen Kenneth Råsberg höll minnestal och visade bilder. Minnen delades runt borden och slutligen spelades Fia med knuff i Imjors anda. Gravsättning kommer att äga rum på Aneby kyrkogård.