Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bedragare igång igen – försöker lura folk på pengar med mejlutskick

Ett mejl från Verify by Visa har skickats ut till ett flertal personer i Sävsjö kommun där de blir ombedda att fylla i sina bankkortsuppgifter. – Bankerna begär aldrig den typen av uppgifter, säger Thomas Gränsman, Swedbanks bankchef på höglandet.

I mejlet står det att en transaktionsbegäran från ditt kreditkort har inkommit från utlandet. De ber om att klicka på "klicka här" länken om transaktionen har utförts av någon annan. De vill sedan att man fyller i sina bankkortsuppgifter.

– Visa eller Mastercard skickar inte ut sådana mejl. Bankerna ber heller aldrig om kort–och bankuppgifter, varken via mejl eller telefon, säger Thomas Gränsman.

– Brottsligheten utvecklas och det är tråkigt när detta sker. Om man blir utsatt för bedrägeriförsök som i detta fallet så ska man anmäla det till sin bank.