Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Akut vattenläcka i Flisby

Ett antal hushåll och en förskola i Flisby är sedan torsdagskvällen utan vatten. Detta efter att en akut vattenläcka uppstått. Man räknar med att vattnet kommer vara tillbaka vid klockan 14 på fredagen.

Strax innan klockan 22 på torsdagskvällen meddelade Nässjö Affärsverk att vattnet i Flisby stängts av. Detta efter att en akut vattenläcka uppstått.

– Det är en väldigt stor läcka. Vi hittade den i går kväll och tog beslut om att vattnet skulle stängas av, så att inte hela samhället blir utan vatten. Just nu är det 14 hushåll och en förskola som är utan vatten, säger Lennie Johansson, produktionsledare ledningsnät på Nässjö Affärsverk.

Han har gått runt i området och förklarat situationen för de drabbade hushållen.

– De som vill kan hämta vatten vid vattenverket, det är gångavstånd, annars räknar vi med att vattnet ska vara tillbaka vid klockan 14, säger Lennie Johansson.

– Nu ska jag in på förskolan och lämna några dunkar med vatten så att de kan klara av dagens aktiviteter.