Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

20-åring häktad för grovt vapenbrott

En man i 20-årsåldern har häktats på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott efter händelsen då ett handeldvapen dumpades från en bil i centrala Nässjö.

Strax innan klockan 01 natten mot i lördags stoppade polisen en bil på Bangårdsgatan i Nässjö efter att fordonet förföljts en kortare sträcka genom centrum.

I samband med att polispatrullen fick stopp på fordonet, där två unga män färdades, kastades plötsligt ett handeldvapen och ett magasin ut från bilen. Föremålen landade vid sidan av polisbilen på gatan.

Polisen ville inledningsvis inte gå närmare in på vad för handeldvapen det rörde sig om, men eftersom även ett magasin dumpades torde vapnet vara en pistol och inte en revolver.

Både föraren, född 1994, och passageraren, född 1999, greps på platsen och anhölls senare under natten. Männen är bosatta i Nässjö och kända av polisen sedan tidigare.

Ursprungligen var båda männen misstänkta för grovt vapenbrott, men på tisdagen begärde åklagaren bara att den yngre av männen skulle häktas.

Eksjö tingsrätt beslutade sedan att mannen skulle häktas på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott.

Som skäl för häktningen anger tingsrätten att det finns risk att mannen undanröjer bevis, försvårar utredningen på annat sätt eller fortsätter begå brott om han släpps fri.

Åtal ska väckas senast den 22 oktober.