Klara Milicevic, 14, kom från en seger i årets Båstadtennis där hon gick obesegrad i turneringen. Den stora talangen tillhör Tabergsdalen TK från Norrahammar. I finalen i Ekenässpelen stötte hon på Tuva Wallin, 16, från Mälarhöjdens IK och vann i två raka set med 6-2,6-2.

Klara spelade säkert och bra hela matchen medan den två år äldre motståndaren slarvade en del i sitt spel och såg frustrerad ut.

– Jag spelade offensivt och bra tycker jag. Men jag blev lite nervös på slutet och hade svårt att stänga matchen. Men jag är glad att jag lyckades vinna, säger Klara Milicevic och fortsätter:

– Jag har inte spelat så jättebra de senaste veckorna inför den här tävlingen. Men i den här turneringen har jag hittat mitt spel.

Vad är det som avgör i finalen?

– Jag tycker jag missar mindre än vad hon gör. Och så spelar jag lite offensivare.

Klara Milicevic berättar att hon inte brukar spela mot äldre motståndare speciellt ofta. Men framöver väntar motståndare i samma ålder när SM avgörs i Båstad.

– Jag siktar på att vinna där. Men det blir tufft.

I herrfinalen vann Markus Schultz från Stockholmslaget Salk mot Arvid Nordquist (Södertälje Pershagen TK) med 6-2, 6-0. Precis som Klara i damfinalen så var det Markus som gjorde mindre misstag än sin motståndare på andra sidan och lyckades knipa förstaplatsen i årets Ekenässpel.