Anna, Thomas, döttrarna Nora och Nelly, en hund och en katt bor i Östersands äldsta hus. Den äldsta dateringen är från 1912 men huset kan vara äldre än så.

– Vi trivs jättebra i området. Det är nära till stan och dagis och så har vi skog intill, säger Anna Krigh.

– Det första vi gjorde när vi tog över det var att måla om utvändigt.

Huset var rosamålat, i dag är det vitt. Vitt är också genomgående i husets inre. Vitt och svart. De tar god tid på sig att renovera. Låter besluten växa fram. Tar ett rum i taget så att de kan bo kvar under tiden.

– Nu står köket på tur, berättar Anna och visar ett kök i lantlig, ljus stil med pärlspont på väggarna. Familjen vill ha en helt annan stil på köket och samtidigt öppna väggen mot matsalsdelen. Tidigare renoveringsarbeten har de gjort själva men just till köket kommer de att anlita hantverkare. Här ska även vatten och avlopp få en annan placering då samtliga köksskåp placeras mot baksidans trädgård i stället. De gamla skafferiutrymmena försvinner helt då planen är att slå ut även dessa väggar och synliggöra trappan upp till övervåningen.

– Köksarbetet kommer att kunna följas på bloggen, berättar Anna.

Det var i och med deras eget husköp som Anna började följa olika inredningsbloggar för att få inspiration till renoveringen. För tre år sedan började hon själv blogga och har en jämn ström med följare, runt 300 besökare per dag.

En del följare har hon kontakt med, som en kvinna i Jönköping.

– Vi har pratat om att träffas, säger Anna.

Både Anna och Thomas jobbar på Sapa. Anna jobbar fyrskift och är ledig var fjärde vecka. Tid som hon kan ägna åt renovering och inredning.

– Vi funderar länge innan vi gör något, säger Anna som erkänner att det är hon som kommer med idéerna men att Thomas förstås också ska gilla förändringarna. Sängen i Nellys rum var något som hon själv önskade sig och fick som överraskning.