ISHOCKEY HA74 slog storebror Boro/Vetlanda på fingrarna i heta derbyt som spelades inför 850 personer i Sävsjö ishall.

Straffar fick avgöra och där såg Thomas Josefsson till att göra enda målet samtidigt som HA74:s målvakt Gabriel Popanicic höll tätt.

HA74 fick annars en kanonstart på matchen och hade gjort två mål redan innan matchklockan hade tickat upp på två minuter. Ett av de målen gjordes av mångårige HA74-profilen Martin Andersson.

– Det var en fantastisk känsla. Det är klart det är extra kul att göra mål mot Boro, men det mest speciella är att få göra mål inför den fantastiska klacken, berättar han.

Andersson skickade in pucken i mål, fick en enorm glöd i ögonen och slängde sig sedan mot plexiglaset framför hemmaklacken.

Annons

Boro/Vetlanda reste sig ändå efter den tunga starten och var spelmässigt överlägsna i den andra perioden. De lyckades också komma ifatt genom två snabba mål.

– Jag tycker ändå vi är väldigt starka som reser oss efter det där. Jag tycker vi är det bättre laget under resten av matchen, säger Boros Henrik Gustavsson.

Men när Boro sedan radade upp målchanser fanns HA-målvakten Gabriel Popanicic där gång på gång och räddade sitt lag.

– Han är ju en demon där längst bak. Men det visste vi om sedan tidigare, säger Gustavsson.

Matchen fick avgöras på straffar och där drog alltså HA74 det längsta strået.

– Straffar är ett lotteri. Vi har spelat två och en halv period på en riktig skit-is, så det blir väldigt mycket lotteri över det hela, säger Gustavsson och fortsätter:

– Det går inte undkomma att det är tungt att förlora mot just HA. Men det är bara att gå hem och gräva ner sig nu och komma igen och sikta mot nästa match. HA74 får njuta av det här i 24 timmar men sedan är den här matchen glömd även av dem.

Mål, HA74: Simon Lantz, Martin Andersson, Thomas Josefsson (avgörande straff).

Boro/Vetlanda: Victor Lindman, Jaroslav Sarsok.