På Bymarksvallen i Jönköping firade de avancemanget och i omklädningsrummet, när det lugnat ned sig en smula sa tränaren Vladan Ladan följande: ”Det här laget skulle vara ett topplag även i elitfyran”.

Vladan Ladan fick helt rätt.

För Hvetlanda Gif lyckades med något av det allra svåraste som finns inom idrott – att avancera uppåt i seriesystemet två år i rad. Jag ser framför allt två anledningar till att Hvetlanda Gif har lyckats med detta.

Annons

Först och främst fick de behålla större delen av laget. Ja, jag vet. Nyckelspelarna Simon Alexandersson och Karlo Goranci lämnade efter förra säsongen – men i övrigt finns en riktigt stark stomme som höll precis lika bra i elitfyran som i division 4.

Men sedan är det också något med tränaren Vladan Ladan. Han är en glädjespridare som sprudlar av energi. Men sådana personer finns det förstås fler av. Det som är riktigt imponerande med Vladan Ladan är att han på något sätt ändå verkar ha energi över som han överför till sin grupp av spelare.

För stämningen i Hvetlanda Gifs herrlag är faktiskt något speciellt. Och det är ett ungt lag där så gott som samtliga spelare bara kommer bli bättre. Själva säger de att de är framtiden. Och det är nog läge att börja hålla med om det.

Nästa säsong spelar Hvetlanda Gif i division 3. Om Vladan Ladan snackade om att bli topplag även där eller om han ens finns kvar i klubben svarade han inte på i går. Han ville först fira det här avancemanget innan han ville tänka på nästa säsong.

#lovelife.