FOTBOLL Hvetlanda Gif fyller 110 år den här säsongen och firandet kunde knappast ha fått en bättre avslutning hemma på Heds arena.

Efter 1–1 (1–1) mot Högsby är laget nu helt klart för avancemang till division 3 nästa säsong.

– Det känns lite overkligt nästan. Det var inte många som trodde på det här innan säsongen. Det var nog egentligen bara vi själva i laget som trodde att vi skulle klara det, säger lagkaptenen Simon Claesson med nummer 110 på ryggen.

Hvetlanda Gif fick en riktig smakstart på matchen och tog ledningen tidigt. Högsby kvitterade strax därpå och efter det kändes matchen helt öppen.

Efter en lång väntan på slutsignalen kunde GIF–spelarna dock bryta ut i segersång – för andra året i rad.

– Det är ännu skönare den här gången. Förra säsongen var vi tvungna Nu var det mer att ingen förväntade sig det och det känns bara så grymt, säger Simon Claesson och fortsätter:

Annons

– Det är stort. Det känns fantastiskt kul att få vara med om något historiskt också. Det här är ju första gången i historien som Hvetlanda Gif går upp två säsonger i rad.

Vad är det som gör att ni går upp för andra året i rad?

Vi har ett grymt lag och en sjukt bra lagsammanhållning. Det är ingen som viker ner sig utan alla jobbar och sliter hårt för varandra, säger Claesson och fortsätter:

– Alla runt omkring den här föreningen är helt fantastiska. Det är här är det bästa jag varit med om i hela mitt liv tror jag.

Simon Claesson är en av få i laget som har spelat division 3–fotboll tidigare – men han tror att laget kommer stå sig bra även på den nivån.

– Det var ingen som trodde oss nu heller så jag tror det kommer gå bra. Får vi bara behålla alla killar och sedan komplettera med någon mer spelare så kommer det bli bra.

– Jag har sett Myrejsö/Vetlandas matcher och det finns lag i den serien som jag tycker vi är bättre än redan nu, säger han.

Får Hvetlanda Gif behålla sin kapten även nästa säsong?

Jag stannar om inte Hammarby ringer. Det är enda alternativet, säger han med ett skratt innan han försvinner iväg i firandet, som lär hålla på tills nästa försäsong drar igång.

Lagets tränare Vladan Ladan var lättad och stolt över avancemanget – och han passade på att skicka en hyllning till sina adepter.

– Det är vi som är framtiden. Det har jag skrivit sedan jag kom hit och folk har skrattat. Men framtiden är där den bör vara nu och det har varit en lång väg dit, men nu är vi fan där, säger han.