Vetlanda är en av kommunerna som återigen deltar i kulturfestivalen som arrangeras månadsskiftet oktober-november. Sedan tidigare är det spikat att Dramatens Romeo- och Juliakör, som gjorde succé under förra årets kulturfestival, kommer tillbaka för att framträda på Wallby säteri.

För alla sinnen

En annan programpunkt är förlagd till Sagabiografen i Landsbro 2 november. Där blandas boksläpp med gitarrkonsert och mat under rubriken ”Fyra årstider för alla sinnen”.

– Det här arrangemanget sammanfattar hela festivalen, det är såhär vi vill att det ska vara; att olika konstformer blandas. Dessutom i en unik och speciell miljö som vi gärna vill lyfta fram så att fler får reda på att den finns, säger Susanne Rydén projektledare och konstnärligt ansvarig för Smålands kulturfestival.

Thors fjärde boksläpp

Annons

Författaren och fotografen Mickan Thor från Nävelsjö släpper då den fjärde och sista boken i sin bokserie om livet på en småländsk gård; ”Vintriga virrigheter”.

Tre framstående gitarrister tolkar Vivaldis fyra årstider, bland dem Vetlandabon Eric Lammers som är verksam som solist och kammarmusiker både i Sverige och utomlands. Vid sin sida har han konsertgitarristen Elena Casoli från Milano som även är professor i gitarr vid University of Performing Arts i Bern och svenska tonsättaren och kammarmusikern Bo Hansson.

Åsedabördiga proffskocken Klas Lindberg, som blev Årets kock 2012, står för det kulinariska inslaget. Lindberg driver till vardags restaurangen Mat & vin och Stockholm, under festivalen i Landsbro komponerar han mat med smaker hämtade från alla fyra årstider.

– När man lyssnar på våren får man samtidigt smaka på våren, eller sommaren och så vidare. Publiken får uppleva en resa med alla sinnen, säger Susanne Rydén.

Ytterligare två arrangemang planeras i Vetlanda kommun under kulturfestivalen.

– Vi håller på med de sista detaljerna kring dem just nu, så än är det lite tidigt att berätta mer.