Relaterat: Viktigaste veckorna i karriären – då väljer stjärnan Vetlanda: ”Helt otänkbart att se honom i en annan klubb”

Helgen är kommen då allting ska avgöras. Kan Bartosz Zmarzlik försvara sin ledning i GP–serien och bli den tredje polska föraren någonsin att vinna ett VM–guld?

Vetlandastjärnan är i alla fall fast besluten att göra det för fansens skulle på hemmaplan i Torun. I en intervju med arrangören SpeedwayGP passar Zmarzlik på att skicka en hälsning till alla sina supportrar runt om i världen.

– Jag är exalterad och kommer att göra allting för att göra det här för de polska fansen. Och inte bara för de polska fansen utan för alla mina fans runtom i världen. Jag vill säga tack till alla som har hjälpt mig. Håll era tummar så får vi se vad som händer, säger han.

Bartosz Zmarzlik – som nyligen skrev på ett nytt kontrakt med Vetlanda Speedway - toppar sammanställningen sju poäng före Emil Sayfutdinov och nio poäng före Leon Madsen. Det är den trion som gör upp om mästartiteln under lördagskvällen.

Bartosz Zmarzlik laddar inför avgörandet precis som han brukar göra - tillsammans med sina nära och kära.

– Jag har bara min familj omkring mig. Mina mekaniker är mina vänner också, säger han och fortsätter:

Annons

– Jag bor i en liten by och jag trivs med det. Eter träningen på gymmet eller ute på ovalen kan jag sätta mig på min cykel, åka och fiska, syssla med trädgårdsarbete eller klippa gräset. Det är mitt liv.

Nästa gång han drar igång gräsklipparen kan han göra som världsmästare.