Entusiasten i fråga är Wanjer Ståhl, som i 50 år har varit ordförande i Näsby skytteförening.

Fakta: Årets Ekenäsbo

De tre senaste som fått utmärkelsen Årets Ekenäsbo har alla varit eldsjälar på något s..

Fakta: Årets Ekenäsbo

De tre senaste som fått utmärkelsen Årets Ekenäsbo har alla varit eldsjälar på något sätt. 2014 gick priset till jubileumsgeneralen Bertil Nilsson som lyfte fram Ekenässjöns historia i samband med 100-årsjubileet. 2015 fick Claes-Göran Nyrén utmärkelsen. Nyrén var bland annat med och startade scouterna i Ekenässjön.

— Wanjer Ståhl är verkligen värd denna utmärkelse. Han har genom åren visat stort engagemang för skyttet. Beslutet togs av en enhällig samarbetskommitté, säger Ejlon Johansson som är ordförande i kommittén.

Tävlar själv

Det är tradition i Ekenässjön att vid varje nationaldagsfirande kora Årets Ekenäsbo.

Motiveringen till varför Wanjer Ståhl skulle få priset motiverades med hans långa engagemang i Näsby skytteförening och att han ingår i gruppen som tar hand om luftgevärsskyttet för ungdomar och pensionärer.

Annons

Wanjer håller även i träningar och tävlingar vid skjutbanan i Näsby samt åker själv och tävlar runt om i Småland. Han hjälper gärna till när någon behöver hjälp.

Dessutom håller han och hans hustru Britt-Marie i danskurser i Ekenässjön, Nävelsjö och Vallsjöbaden.

Om företagsamhet

Under nationaldagsfirandet i Ekenässjön pågick även andra aktiviteter.

Dansgruppen Smile uppträdde och entreprenören Conny Kvarnstrand höll tal. Hans tal inriktade sig främst på företagsamheten i Ekenässjön.

Firandet ramades in ytterligare genom musikkårens medverkan efter att den tidigare på dagen hade uppträtt på Ekebogården.

— I kåren medverkade 26 musiker. Så många är väldigt ovanligt att de är i kåren, säger Ejlon Johansson som även är nöjd med uppslutningen för övrigt.

— Vi räknade med att cirka 180 personer deltog i firandet, säger Ejlon Johansson.