Det var förra fredagen som invigningen av den 15 meter höga klätterväggen på Little rock lake var. Undertecknad fick veta bakgrunden till satsningen av aktiviteten men fick även möjligheten att prova klättringen.

Som jag tidigare beskrivit så är jag höjdrädd, det är knappt att jag klarar av att stå på en stol utan att bli mjuk i benen. Först ut, för att visa hur klättringen går till, var Eddie Blomberg. Det ser så enkelt ut, nästan för enkelt, när han tar sig upp för den vertikala klätterväggen.

Enorm nervositet

Annons

Sen var det dags för mig att bestämma mig - skulle jag våga trotsa höjdrädslan eller tacka nej.

Jag valde att ta en för teamet - jag bestämde mig för att prova.

— Du behöver inte klättra hela vägen upp, det är bara att säga till när du vill avbryta så hissas du ner sakta, säger Peter Szabo, samtidigt som han får på mig säkerhetsmunderingen.

Och så snart jag fått på mig säkerhetsmunderingen, när jag stod där intill den 15 meter höga väggen, infann sig en nervositet som inte är av denna värld. Jag slänger en blick uppåt för att se hur den gröna leden går, drar ett djupt andetag och tar sedan första steget.

Liten känsla av panik

De första två-tre meterna går snabbt och jag känner hur detta kanske inte är så farligt trots allt.

Sen när jag närmar mig mitten börjar de gröna pluttarna, alltså greppen som jag ska följa, hamna allt längre och längre ifrån varandra. Jag ställer mig frågan hur jag ska lösa det och sekunden efter får jag en liten känsla av panik, något som i sin tur gör att jag blir påmind om min höjdrädsla.

I tv-klippet här ovan kan se hur fortsättningen av min klättring gick.