För tredje året i rad arrangerades picknickfestivalen ute i Björköby. Under tisdagskvällen satt folk i gröngräset på sina picknickfiltar under den blå sommarhimmeln. Picknickkorgar med mat av alla dess slag stod uppdukade.

Över 400 människor hade tagit sig till Sandholmen, vilket var rekord.

— Det är så roligt att så många har kommit hit och att det är många unga som är här. Sen har vi ju riktigt tur med vädret i kväll, säger Sören Eriksson som är ordförande i hembygdsföreningen.

Cirkus och jonglering

Kvällens första artist var den 18-åriga björköbysonen William Nilsson som debuterade med sina egenskrivna låtar.

Efter inledningsakten var det dags för cirkus. Melinda och Mattias Kant från gruppen Icí Performance var på plats för att lära barnen att jonglera.

— Det var ganska svårt att fånga bollarna med händerna i kors med det var kul att testa på, säger Sara Sofia Marbelle Eriksson, 7 år, som var på besök ända från Oslo.

Mat från Italien

Folkmusikduon Rubb & Stubb med Lars-Göran Larsson och Piia Vungi från Bodafors var också på plats för att underhålla publiken med folkmusik.

Annons

Ett gäng som satt i gräset och njöt av festivalen var Carin Henrysson, Astrid Nyholm, Håkan Karlsson, Tommy Nyholm, Maj Karlsson och Mats Henrysson.

— Jag och min man har varit här alla år det har arrangerats. Det är jättetrevligt, mycket folk och bra stämning. Man sitter och äter och dricker gott och umgås med vänner, säger Maj Karlsson.

— I år testade vi att beställa mat från Hanna's som är restaurangen intill hembygdsgården. Det vegetariska alternativet var mycket gott, säger Mats Henrysson.

Hanna Adolfsson som äger Hanna's har erbjudit picknicktallrikar att köpa varje år. I år var temat italienskt med pestopasta, italienska charkuterier och tapas.

Blandade musikstilar

Under kvällen uppträdde också vetlandaduon Bea och Nina. De två 18-åriga tjejerna går estetiska programmet i Vetlanda och sjunger covers som går åt pop- och rockhållet.

Vanligtvis är deras kompis Elsa också med, men hon hade tyvärr fått förhinder.

Sist ut under kvällen var bandet Carolins Capell från trakten. De består av Carolin Johansson, sång, gitarr och låtskrivare, sambon Erik Göransson, elgitarr och munspel, Per Blomkvist, kontrabas, och Anton Wessman, trummor.

Bandet spelar mest vispop med inslag av bland annat jazz och country. De bjöd på låtar som ”Utan skor” som spelats på radion och ”Ligger inte vaken”.