När första räddningsstyrkan kom fram till platsen så visade det sig att byggnaden var helt övertänd och att det var en flygel till Rosenholm säteri.

Räddningstjänstens riktade in sig på att släcka branden utifrån och begränsa branden till byggnaden då ingen befann sig i byggnaden.

– Vi arbetar för att branden inte ska sprida sig. Det är en stor byggnad detta, säger Göran Melin, biträdande räddningschef i Jönköping vid en tidig kontakt.

Till branden larmades från Landsbro, Vetlanda, Sävsjö, Korsberga och Forserum. Vid 13.40 meddelade räddningstjänsten på platsen att det intensiva arbetet med släckningen fortsätter med oförminskad styrka.

– Det var ett gammalt hur med en rejäl konstruktion vilket gjorde det svårsläckt. Vi fokuserade mest på att förhindra spridningsrisk till kringliggande byggnader, säger Erik Linnå.

Ingen person kom till skada i samband med branden. Vid 17-tiden hade man lyckats släcka branden helt. Branden var begränsad till flygelbyggnaden på Rosenholm säteri utanför Landsbro.

– Vi kommer att ha en enhet kvar för efterbevakning under hela natten. Flygeln är totalförstörd men själva släckningsarbetet gick väldigt bra.

geomap