Så är Halim Habalis motiveringen till att han nu för sjätte året arrangerar sin fotbollsturnering. De första åren hölls turneringen i Norrgårdshallen men numera spelas den i Iscar arena. I år är det också en annan betydande förändring, matcherna spelas på dagtid och inte som tidigare på natten.

— Reglerna för uthyrning av hallarna har ändrats. Det är lite tråkigt, det är ju roligt att ha ett arrangemang på natten, men man får anpassa sig, säger Halim Habali.

Stort intresse

I turneringen finns det plats för 16 lag. Till årets upplaga har tretton lag anmält sig så det är alltså snart fulltecknat. Halim Habali berättar att intresset för turneringen är stort.

— Det kommer lag från hela Småland, exempelvis Vimmerby, Emmaboda och Jönköping. Vi har även haft lag från Linköping med. Flera lag kommer självklart också från Vetlanda, säger han.

Annons

Halim älskar fotboll och har själv spelat i Vetlanda FF. Han säger dock att huvudsyftet med turneringen är mer än bara passionen till fotboll.

— Jag vill vägleda ungdomar på ett så bra sätt som möjligt, och då tänker jag främst på nyanlända. Jag vill inte att de hamnar fel och att de får bra förebilder. Genom den här fotbollsturneringen kan jag bidra med något bra, säger han.

Förutom arrangörskapet kommer Halim själv att spela.

— Jag spelar i laget SC Leo, det är döpt efter min grabb, säger han stolt.

Får uppskattning

Halim berättar att han får mycket uppskattning för sitt initiativ.

— Alla som är med tycker det här är jätteroligt. När man har kul tillsammans är det också lättare att lära känna nya människor, säger han.

Halim berättar att han har planer på att utveckla arrangemanget.

— Helst vill jag arrangera turneringen två gånger om året, men det tar ju lite tid att planera. Jag har planer på att försöka locka fler nyanlända tjejer att delta. Vi har inte tidigare haft något lag med tjejer men det ska jag jobba för att försöka ordna, säger han.

Turneringen äger rum nu på lördag med start vid lunch. Finalen avgörs på kvällen. Halim arrangerar aktiviteten i samverkan med Vetlanda Vägledningsförening.