Backyard Babies kanske inte är kända för att vara med i Allsångsprogram och sommarunderhållning. Men i premiärprogrammet av Sommarkväll i Gränna Hamn är det exakt vad som kommer att hända.

Fakta: Här är alla artisterna

Sommarkväll i Gränna hamn är en livesänd show som du kan se på Hallpressens sajter..

Fakta: Här är alla artisterna

Sommarkväll i Gränna hamn är en livesänd show som du kan se på Hallpressens sajter fyra söndagar i juli.

10 juli: Backyard Babies, Thomas Lundell, Stefan & Kim och ISA

17 juli: Jan Johansen, Nina Söderqvist, Vilma Flood Hases, Martin Almgren och Attack

24 juli: Jamie Meyer, Lisa Ajax, Refreshments och Jennifer Brown

31 juli: Wiktoria, Gabriel Kelly, Patrik Isaksson och Fröken Elvis.

— Det ska bli skitkul, som band har vi hållit på länge men vi är mer rookies på sådana saker. Vi är inte så bekanta med allsångskvällar. Att vi tackade ja var väl att det låg i Småland, hade det kommit ett telefonsamtal från Dalarna hade vi nog tackat nej, säger Dregen.

Med tanke på Nässjös närhet till Gränna har Dregen självklart de klassiska minnena av att som barn vara på dagstur där. Men det finns fler minnen.

Annons

— Brahehus, den har väl nästan alla lokala hårdrocksband tagit bandfoton i ruinen. Jag har nog något foto hemma någonstans. Sedan hade man ju lite kompisar som fick sitta på ungdomsanstalt på Visingsö. Jag var inte en av dem alltså, säger Dregen och skrattar.

Sommaren annars kommer att bli fullspäckad för Dregen. Inte nog med att han ska göra 15-20 spelningar med Backyard Babies, han ska dessutom åka på Packmopedsturnén i Värmland tillsammans med bland annat Love Antell och Elin Ruth. Och så blir det en speciell spelning till.

— Det blir en konsert med originaluppsättningen av Hellacopters på Sweden Rock. Det är väldigt roligt, det var 18 år sedan vi lirade ihop sist. Det är just det att "Supershitty to the max" firar 20 år i år, så det blir en temaspelning där vi spelar hela första plattan.

Blir det inte svårt att komma ihåg både låtarna från Backyard Babies, Hellacopters och det du släppt som soloartist?

— Nädå, åldern har inte kommit dit än, det finns mycket plats i hårddisken än.

Vad är det bästa med sommaren?

— Allt vad det innefattar. Man växlar ner på tempo och det vanliga. Trots att vi turnerar hårt så gör vi lite pit stops där vi badar och sen så gillar jag festivaler överlag. Det blir lite mer ensamt när man turnerar höst och vinter. När man är på festivaler träffar man många musikerpolare som man inte har sett på länge och kan kolla in lite andra band.

Vilken låt är den perfekta sommarlåten?

— Det får nog bli Sex Pistols "Holidays in the sun". Annars tycker jag att de flesta låtarna blir bättre på sommaren än i exempelvis februari av någon anledning.