Annons

Den aktuella misshandeln inträffade en sommarkväll i år. Kvinnan uppgav vid huvudförhandlingen att de båda hade lagat god mat och druckit några öl när mannen ”som vanligt blev svartsjuk och arg”. Kvinnan satt och rökte när mannen kom fram och klippte till henne på munnen. När kvinnan låg på golvet sparkade han på henne ett flertal gånger. Misshandeln resulterade i blåmärken och ont i revbenen. Slaget på munnen gjorde så att läppen spräcktes och hon blödde.

Vittne hörde oväsen

Efter misshandeln kom en annan person till bostaden. Dörren var öppen eftersom det var sommar och väderlek som tillät det. Vittnet berättade att hon hade varit ute i trädgården då hon hörde oväsen från grannfastigheten. Hon gick dit och fick då svaret från grannen att denne hade blivit slagen av mannen. Den misshandlade kvinnan var ”skuren på läppen och var blodig”, uppgav vittnen. Hon såg också mannen som ”verkade orolig och blek och hade blodsdroppar på bröstet”.

Förnekar inget

Mannen själv minns att de satt i köket när det ”blev tjafs”. Han minns att han blev arg på grund av svartsjuka. Vid tillfället var han ganska berusad. Han cyklade hem för att sova och några dagar senare träffade han kvinnan han umgåtts med. Hon visade då sin läpp och sa att hon hade ont. Mannen menar att det inte kan vara någon annan än han som orsakat skadorna och att kvinnan inte har någon anledning att berätta som hon gör om det inte skulle ha hänt. Tingsrätten menar att kvinnan har lämnat en trovärdig redogörelse och att mannen inte ifrågasätter kvinnans uppgifter. Därför döms mannen för misshandel. Tingsrätten konstaterar att det var länge sedan mannen dömts för liknande brott. Villkorlig dom ansågs vara en lämplig påföljd, förutsättningen är att den kombineras med samhällstjänst.