Under torsdagen kom ett definitivt besked. Vetlanda United kommer att representera Sverige vid Euro Winners Cup i portugisiska Nazaré.

Klubben blir därmed historisk då de är det första svenska lag att spela det som kallas för Beach soccerns Champions League.

– Vi kvalificerade ju oss och nu är vi också anmälda, säger Vetlanda Uniteds Patrick Blomström.

Annons

För första gången kommer även Sverige att skicka ett herrlag till turneringen. Glömminge kommer även de att försvara de blågula färgerna i Portugal.

– Extra roligt att det faktiskt är två lag från Småland som representerar Sverige.

Vad tror du om era chanser i turneringen?

– Det är svårt att säga. Jag vet att många länder brukar ha väldigt bra lag och att en del kan plocka in lite landslagsspelare. Vi vet att vi kommer att möta Europas bästa lag.

En del lag plockar med spelare från andra redan utslagna klubbar. Något som gör att de absolut bästa oftast är med i mästerskapet. Turneringen spelas mellan den 29 maj och 4 juni.

– Vi gör vår första internationella resa på damsidan och den gör Vetlanda United. Egentligen vet vi inte hur vi står internationellt men vi åker med de spelare som vi har tillgång till. Vi kommer ha tre spelare utifrån som vi kryddar laget med.