Den Landsbrofostrade Erik Karlsson har länge räknas som en av världens bästa backar. Totalt har det blivit 518 poäng på 627 matcher under NHL-karriären.

28-åringens kontrakt med Ottawa går ut om ett år. Klubben har erbjudit ett nytt kontrakt, men enligt medieuppgifter från Nordamerika lutar allt mer åt att Erik Karlsson kommer att tacka nej till erbjudandet.

Enligt uppgift ska Erik Karlsson ha velat ha ett kontrakt där han blir lika bra betalad som Drew Doughty i Los Angeles Kings som är den NHL-back som nu är allra bäst betald. Ottawa uppges inte ha råd att betala de summorna och klubben har nu bekräftat att Erik Karlsson får diskutera kontrakt med andra NHL-klubbar.

Samtliga NHL-klubbar måste förhålla sig till ett lönetak för sin spelartrupp och det innebär att det är relativt få klubbar som har möjligheten att ge Erik Karlsson ett bättre kontrakt än det som Ottawa har erbjudit.

Enligt Aftonbladet är det fem klubbar som kan ha den möjligheten: New York Rangers, New York Islanders, Tampa Bay Lightnings, Colorado Avalanche och Vegas Golden Knights. Bland de fem klubbarna är det Vegas Golden Knights, succénykomlingen som nådde ändå fram till årets Stanley Cup-final, som uppges ligga bäst till.

Annons

Erik Karlsson har själv berättat om att den senaste året har varit det tyngsta i karriären. I mars blev det känt att det barn som Erik Karlsson och hans fru Melinda väntade hade dött under graviditeten, bara en månad innan beräknat födelsedatum. Dessutom har det förekommit uppgifter om att paret har blivit trakasserade av en av Karlssons lagkamrater och dennes flickvän.

Utöver de personliga svårigheterna så gick det även dåligt för Ottawa under den senaste säsongen då de var långt från att nå Stanley Cup-slutspelet.

NHL