Lördag kväll betyder under sommaren allt som oftast att det vankas GP i speedway. Nu i helgen var det dessutom dags för det andra svenska GP:et att gå av stapeln i Målilla. För Vetlandafans fanns det saker att både glädjas åt och att oroas över.

Artem Laguta var hetast av alla under grundomgången och tog fyra heatsegrar och en andraplats. Det tog honom så klart till semifinal där det blev en ny andraplats och en plats i finalen där han dock slutade sist.

För Bartosz Zmarzlik började kvällen på allra bästa sätt med en heatseger. Sen tog det dock stopp för polacken som tog fyra raka enpoängare innan han blev sist i sin semifinal. En aning oroande kanske med tanke på att han även visat sig mänsklig i Elitserien lagom till slutspelet för Vetlanda.

Överst på prispallen i Målilla blev det svenskt genom Fredrik Lindgren som vann finalen framför en annan Vetlandabekanting, Leon Madsen. I och med det utökade Madsen sin ledning mot just Zmarzlik i totalställningen. Med fyra tävlingar kvar leder dansken med sex poäng.