Tidningen rapporterade för en tid sedan att tvillingarna Axel och Edvin Hermansson fanns på Boro/Vetlandas radar. Uppgifterna stämde.

Under torsdagen presenterades forwardduon av hockeytvåan-klubben som klara nyförvärv inför säsongen 2017/2018.

– Det känns som ett bra steg för vår utveckling. Vi har haft bra samtal med Boro hela vägen och de har visat att de vill ha oss, säger Axel Hermansson.

Vad kommer ni att bidra med, ni har beskrivits som målfarliga av Boros sportchef Anders Svensson?

Annons

– Det är väl offensiven som är vår styrka. Vi trivs bäst i anfallszon och vill hjälpa laget med att göra mål och att göra det hårda jobbet.

Axel Hermansson svarade under säsongen som gick för 23 poäng på 25 matcher för IK Oskarshamns J20-lag i J20-Elit. Forwarden har tidigare även respresenterat Växjö Lakers i J20-superelit.

Brodern Edvin producerade i sin tur 18 poäng på 23 matcher i samma lag under vintern som gick. Edvin är även noterad för två matcher med Oskarshamns a-lag i allsvenskan och har även han tidigare representerat Växjö, men då som J18-spelare.

Tvillingarna kommer ursprungligen från Västervik och har Västerviks IK som moderklubb.

– Det känns väldigt positivt att vi fick med de två. Det är två duktiga killar som har spelat i Oskarshamn och Växjö och som vill framåt, säger Boro/Vetlandas sportchef Anders Svensson.

På forwardssidan har klubben sedan tidigare Jonathan Samuelsson, Gustav Roth och Nils Claesson under kontrakt. I nuläget alltså fem totalt med tvillingarna Hermansson, så det är främst på den positionen klubben söker förstärkning framöver.

– Ja, det är forwards som vi söker. Backsidan är så gott som stängd.