Spotifys topplista Viral 50 i Sverige samlar de mest delade låtarna just nu och uppdateras dagligen. I dagarna klev Emils låt Scauronne in på listan och har sen början av helgen legat som nummer ett på topplistan.

— Det här är min högsta placering någonsin. Nu är målet att komma in på topp 50 i Sverige, säger han.

Låten Scauronne kan beskrivas som en liten hyllning av ett gott skratt som Morgan från tv-programmet Ullared bjöd Emil på.

Annons

— Han ska försöka uttala Sourcream chips, men det blir något helt annat han säger. Jag vek mig av skratt när han sa fel om och om igen så jag kände att jag var tvungen att göra en låt om det, säger Emil.

Släppt sju låtar

Intresset för musik beskriver han har funnits med honom sedan länge, likaså fascinationen i att skapa musik genom en dator. I dag kan han titulera sig själv som musikproducent och har gjort omkring 50-tal olika låtar varav sju släppts via ett svenskt och ett tyskt bolag.

— Jag håller alltid på med en massa låtar, och har säkert trettio låtar just nu som jag inte är klar med än.

I dag bor Emil i Borås där han jobbar som fastighetstekniker, men då familjen bor kvar i Vetlanda kommer han ofta hem på besök.

Finns Vetlanda med något i din musikproduktion?

— Ja, lite kanske. Jag har ju med min laptop när jag är på besök här och det händer ju att man får inspiration och sätter sig för att producera. Sen så började jag ju med musiken som mest när jag bodde i Vetlanda, säger han.

I tv-klippet får du ett smakprov ur och får se hur det gick till när Emil skapade låten Scauronne.