Minneskonserten är på turné genom Sverige. Konserten genomförs tillsammans med Erikshjälpen som vill göra en insats för romerna i Rumänien. På grund av de senaste dagarnas händelser så bidrar de till Erikshjälpens katastroffond för att hjälpa flyktingarna.

Gör god gärning

Det är bröderna Jan och Percy Bergman som var initiativtagare till att minneskonserten blev av.

Annons

— Minnet av Einar Ekberg och sångerna som han har skrivit och tagit hem från sina turnéer i USA vill vi sjunga. Vi älskar den frikyrkliga sångskatten. Samtidigt görs det en god gärning med en insamlingsverksamhet till Erikshjälpen, vi slår många flugor i en smäll, sa Jan Bergman

Om Einar Ekberg hade levt idag så hade han varit 110 år och det säger Jan Bergman också är passande i samband med att konserten äger rum just i år. De kommer att åka runt på turné på 60 platser där Erikshjälpen finns.

På plats i Pingstkyrkan fanns också Elon Svanell som var svärson till Einar. Han berättade bland annat om sina minnen av Einar.

Sjöng med i sången

Under konserten framfördes bland annat följande låtar, När Gud är nära, O kärlek som uti Guds hjärta bor, Jag älskar honom mest för Golgata och Drömmen om himlen.

Publiken fick chansen, och tog den, att sjunga med i vissa av låtarna. Texten visades även på väggen så att även de som kanske inte kunde texten sedan innan kunde sjunga med.