Olyckan skedde strax efter klockan åtta på måndagsmorgonen i höjd med Gisshultasjön. Bilen var kraftigt demolerad och bägge förarna satt fastklämda, enligt den första informationen från polis och räddningstjänst.

Senare reviderades uppgifterna till att det bara var bilföraren som satt fastklämd.

Lastbilschauffören, en 54-årig man, klarade sig undan allvarliga skador men klagade på ryggont, uppger räddningstjänsten.

Bilföraren var dock fastklämd och fördes inledningsvis till Höglandssjukhuset i Eksjö. Hans tillstånd uppgavs då vara allvarligt.

Annons

– Det är en allvarlig olycka, konstaterade Jörgen Franzén hos räddningstjänsten i Eksjö kommun.

Enligt tidningens reporter på plats, Madeleine Fransson, ska räddningstjänsten tidigt vid Gisshultsrondellen stoppat trafiken på väg mot Vetlanda.

– Det är en lång avspärrning från olycksplatsen, sa reportern då.

Under förmiddagen bekräftade polisen att bilföraren avlidit av sina skador. Mannen var i 30-årsåldern och är hemmahörandes i Nässjö kommun. Anhöriga har underrättats.

Vad som orsakat olyckan är dock ännu inte klarlagt, det är något som ska utredas av polisen.

– Utredningen kommer att fortsätta. Vi ska undersöka båda fordon och se om det finns några brister som kan ha orsakat den här olyckan. Vi håller även förhör med personer i närheten, jag tror att det finns flera vittnen, berättar Tomas Agnevik.

Vägen var avstängd i båda riktningarna större delen av dagen och det var köbildning. Först vid fyratiden på eftermiddagen kunde trafiken släppas på igen.