Det var i lördagens fjärde SM-final mot Brynäs som Thörnberg gick ner och täckte skott och pucken träffade väldigt illa på suspensoaren.

Han fullföljde den matchen men fanns inte på isen i nästa och det är en nedstämd HV-kapten JP-sporten pratar med på tisdagen.

— Just nu känner jag mig mest uppgiven. Jag är så otroligt ledsen och besviken över att missa det här sista.

— Det kändes verkligen som om jag kunde vara med och bidra, att vår kedja med (Simon) Önerud och (Kevin) Stenlund var på gång.

Thörnberg vill inte gå in i detalj på skadan och behandlingen.

Annons

— Jag vet inte hur mycket jag ska säga men jag kan väl säga att det har åtgärdats lite grejer som inte var bra.

Är det smärtan som stoppar dig från spel just nu?

— Både och kan man väl säga. Man vill ju inte få men för livet heller. Det beror ju på hur mycket man vill offra.

— Det finns nog ingen läkare som skulle rekommendera mig att spela men jag har så klart en hel del själv att säga till om också och jag hoppas hela tiden att det ska bli så bra att jag kan vara med på lördag.

Brynäs leder med 3-2 i matcher och kan spela hem SM-guldet på torsdag men Thörnberg är övertygad om att HV kan vinna den matchen och ordna ett avgörande på hemmaplan på lördag.

— Ja, jag tror verkligen att vi kan vinna i Gävle. Jag får samma vibbar som 2004 i Karlstad (då HV vann den sjätte matchen när Färjestad hade chans att avgöra) och det försöker jag berätta för killarna i laget också

— Det här blir en härlig utmaning för oss medan jag tror att Brynäs känner en otrolig press att avgöra. Jag tror inte att de vill spela en sjunde match i Jönköping.

Kommer du att följa med upp till Gävle?

— Vi får se hur det känns.

SHL