I mellandagarna har Vetlanda workshop tillfälligt stängt för att Andreas Nyqvist ska kunna förbereda inför nyöppningen i början av januari.

Med lite snickerihjälp av sin styvpappa håller en på sätt och vis ny workshop på att växa fram. Sommaren 2015 fick lokalen en uppfräschning och nu är det alltså dags igen.

— Lokalen ska delas av och det ska bli både butik och spelhörna, förklarar Nyqvist.

Andreas driver sedan i mars företaget Nördhjälp i Vetlanda som reparerar trasiga teknikprylar. Nu är tanken att kombinera butik och workshop då Nördhjälp ska flyttas till samma lokal som Vetlanda workshop.

Nyqvist berättar att det kommer bli en stor fördel för kunderna då han kommer kunna erbjuda mer tillbehör och delar till bland annat mobiltelefoner och datorer.

Annons

Kunden ska kunna lämna in sin mobil på lagning och sedan sätta sig och spela spel under tiden.

Sällskapsspel i fokus

Andreas hoppas kunna frambringa något av en cafékänsla i workshopen. Den stora förändringen mot tidigare kommer bli det nya fokuset på sällskapsspel.

— De senaste åren har vi haft en omväxling från digitalt till analogt. Folk börjar bli trötta på mobilerna och vill sitta i grupp och spela, anser Nyqvist.

Visionen är att man ska kunna gå till workshopen och spela där men även kunna köpa med spel hem.

Gamla klassiker så som Diamanten och Monopol börjar återfå sin forna glans berättar Andreas, men även spel för de yngre kommer att finnas.

Positiva reaktioner

Nyqvist tycker att det känns riktigt bra inför nyöppningen och menar att det blir någonting nytt i Vetlanda. Det finns inget liknande på nära håll.

Han har pratat med de gamla besökarna till workshopen och säger att de allra flesta är positiva. Många ser det som en nystart att Andreas tar över.

— Det här blir jobb och hobby i ett, det känns riktigt kul, säger Andreas.