ISHOCKEY Historien om Team Boros uppgång – och fall – är välkänd. För en av spelarna som var med under de gyllene åren för klubben i början av 1990–talet, Mikael Von der Geest, är cirkeln i år på sätt och vis sluten. Sonen Marcus Von der Geest spelar från och med i år för klubben som fått en speciell plats i Mikaels hjärta.

– Det var en fantastisk tid. Jag såg ett urklipp som gick i Vetlanda–Posten för några år sedan där Ridderwall hade uttalat sig och sagt att det var hans roligaste tid, säger Von der Geest.

– Jag kan bara instämma, den sammanhållningen som vi hade i det laget var helt fantastisk.

Även att det har gått 22 år sedan Von der Geest spelade i Team Boro, minns han tiden väl. Som han upplevde det var det lite alla mot Boro.

– Det blev lite som att det var vi mot resten på något sätt, det gjorde nog att vi gick ihop ännu mer som grupp.

Varför tror du att det blev så, ni mot resten?

– Det var nog att vi hade den där satsningen. Allt med pengarna och den biten, så det var nog det jag tror att det handlade om.

Von der Geest kom till Team Boro som 20–åring, från Västervik i division 3. Ung och rakt in i hetluften i division 1 i ett lag med etablerade stjärnor som Ivan Hansen och Robert Tedenby – och fler stjärnvärvningar anslöt under årens lopp.

Annons

– Visst var jag ung men jag kände att jag blev väl bemött av de mer etablerade killarna i laget.

– Om vi säger om alla tre åren så var ju exempelvis Ivan Hansen, Rolf Ridderwall och Jarmo Mäkitalo med i laget de var runt 30 år och stjärnor, men i vårt lag spelade inte sådant någon roll, vad du hette var mindre viktigt.

Har du något extra starkt minne?

– Frölundamatchen som blev avgörandet i Scandinavium givetvis. Det finns många minnen, många roliga matcher. Den kvalserien var fantastisk.

– Jag kommer ihåg att det var väldigt bra tryck på matcherna, som jag minns det var det nästan fullt varenda match och det snackades hockey överallt.

I våras ringde Boro/Vetlanda och ville värva Mikaels son till klubben – något han uppmuntrade.

– Fantastiskt kul för honom. Han har haft motgångar under några år och haft problem med skador, han hade i stort sett lagt av. I den vevan ringde Boro.

– Jag berättade för honom hur bra jag hade trivts och berättade om allt gott som var.

Von der Geest är övertygad om att han inte är ensam om åsikterna kring sitt forna lag. Han erkänner också att han alltid har undrat hur allt hade blivit om Team Boro vunnit den där avgörande matchen i Scandinavium.

– Jag kan nästan lova att om du hade ringt runt till alla som var med, hade de sagt likadant.

– Alla har nog gått och undrat lite hur det hade blivit eftersom det var så fantastiskt nära den där gången. Det är omöjligt att veta hur det hade blivit men funderat på det har man ju gjort, säger Von der Geest.