ISHOCKEY En hel drös med gamla Taif-hjältar är tillbaka på Bredstorpshallens is på lördag för att visa dagens Taif-lag hur hockey ska liras.

Fakta: Taif Allstars

Målvakt: Manne Fredriksson.

Backar: Jonatan Bremer, Jakob Karlsson, Johan ”Magnum” Magnusson..

Fakta: Taif Allstars

Målvakt: Manne Fredriksson.

Backar: Jonatan Bremer, Jakob Karlsson, Johan ”Magnum” Magnusson, Markus Pettersson, Patrik Ström, Rickard Ström, Tord Ström, Magnus ”Svesse” Svensson.

Forwards: Håkan ”Kitten” Andersson, Magnus Axelsson, Alexej Fashutdinov, Kim Gustavsson, Jonas Holmström, Hans Isaksson, Tobias Johwelin, Joachim Leijon, Johan ”Liket” Lindström, Patrik Ruiz, Jonas ”Vesslan” Vesterlund.

Coacher: Stefan Fransson, Rolf Nielsen.

– Hade vi fått ihop det här laget när alla var som bäst hade det varit ett väldigt bra lag, säger Tobias Johwelin som förväntas ingå i Allstar-lagets förstakedja tillsammans med Magnus Axelsson och Jonas Holmström.

– Det låter som en mycket bra kombination. De två får köra full fart så tar jag hand om resten. Är man yngst i kedjan får man ta den rollen. Nackdelen är ju förstås att vi kommer möta deras förstafemma.

Det blev totalt tolv säsonger för Tobias Johwelin i Tranås AIF och minnena är förstås många.

– Det är en jäkla massa minnen man har. Det allra största är nog när man kom till Tranås och märkte hur trevliga alla var i och omkring föreningen. Det är nog också en av anledningarna till att man blivit kvar här i Tranås. Sedan träffade jag min fru här också. Själv trodde jag nog att jag skulle bosätta mig i Nybro eller Kalmar efter karriären, säger han.

Annons

När han ombeds plocka fram ett favoritminne från isen är det inte helt oväntat en fin tackling inblandad.

– Ett speciellt minne jag har är när jag tacklade Elias Fälth, som då spelade i Halmstad, bakom deras mål. Det var en jättepropp jag fick in. Pucken gick till Magnus Axelsson och i samma stund var Fälth uppe på benen igen, fast utan klubba. Han försökte stoppa Magnus men var så groggy att han bara åkte rakt förbi honom.

Tobias Johwelin var känd som den store kämpen. Han menar själv att han spelade ett enkelt spel – men kanske var det just det och fysiken som gjorde honom så bra.

– Synd bara att man inte får tacklas, det var väl ungefär så jag spelade på min tid. Men man blir mer tekniskt ju äldre man blir, så det ska nog gå bra ändå, säger han och skrattar.

Tobias Johwelin kan så gott som alltid ses på läktaren när Taif spelar hemma och har bra koll på dagens Taifare.

– Om det är någon speciellt spelare jag är rädd att möta i den här matchen? Aatu Hämäläinens kroppsfinter har jag funderat en hel del på. Men jag har tänkt ut en taktik för det.

Hur ser den ut?

– Jag har bestämt mig för att gå åt samma håll hela tiden. Vilket håll det är kan jag förstås inte avslöja, men gör jag det har jag åtminstone 50/50 chans att ta honom.