Tidningen har tidigare rapporterat om Tranås AIF:s intresse för att få hem Daniel Josefsson till klubben. Den välmeriterade backen står utan kontrakt sedan det stod klart att det inte kommer bli någon fortsättning i Vita Hästen.

Flera klubbar, bland annat från Hockeyettan, uppges vara på jakt efter 36-åringens underskrift. För att Tranås AIF ska gå vinnande ur den kampen försöker nu klubbens supportrar dra sitt strå till stacken.

Under onsdagen startade fansen in insamling för att ge klubben ekonomiskt stöd i förhandlingarna.

”Som de flesta nog vet är Jonas Fransson redan klar för en återkomst till moderklubben, så nu jobbar vi för att få hem nästa Taif-profil - Daniel Josefsson”, skriver supportrarna bland annat i ett meddelande på Tranås AIF:s hemsida.

"Fler klubbar i Hockeyettan har visat sitt intresse för honom, så visa nu att vi är Hockeyettans bästa supportrar och att vi verkligen vill ha hem ”Josef” till Tranås. Tillsammans gör vi kommande säsong till den mest intressant på många år", fortsätter meddelandet.

Flera personer har redan visat sitt stöd. Vid 18-tiden på onsdagskvällen var insamlingen uppe i 6400 kronor.

Annons

Skulle Daniel Josefsson välja någon annan klubb, trots fansens hjälpande hand, kommer pengarna istället att skänkas till andra potentiella värvningar.