I en intervju med speedwaygp.com utvecklar Tai Woffinden varför han har tagit beslutet att avstå att köra i de brittiska mästerskapen.

— Jag är väldigt stolt över att jag har vunnit den nationella titeln tre år i rad, och det här är något jag har funderat länge och mycket på under vintern, säger Woffinden till sajten, och fortsätter:

— Jag måste tänka på mig själv, jag har inte råd med att upprepa det som hände 2014 då jag blev utbränd både mentalt och fysiskt. Jag har arbetat så hårt för att komma till den här positionen, men nu måste jag kapitulera. Det är inget nedvärderande mot mitt nationella mästerskap, jag kommer alltid att vara stolt över att kunna säga att jag har vunnit tre titlar på tre år.

I stället siktar nu Tai Woffinden på att att försöka knipa en tredje VM-titel i GP-serien som drar igång i slutet av april. Han ser också fram emot att representera sitt land i lag-VM-finalen i Manchester den 30 juli.

— Jag är stolt över att tävla för Storbritannien och ska ge allt jag har i lag-VM, säger Tai Woffinden till speedwaygp.com.