Solshesters MCK och Friluftsfrämjandet ordnade på lördagen en endurotävling i Kettilsås skidbacke.

Joakim Ljunggren från Karlskoga bemästrade den opistade slalombacken bäst och vann hela tävlingen.

– Det var en kille som ringde och bjöd in mig hit och jag tycker att sådana här tävlingar är kul. Det blir speedracing och väldigt publikvänligt, korta och snabba heat vilket är bra träning för mig inför SM som jag ska köra nästa helg, säger segraren.

Att tävlingen just kördes i en skidbacke lockade Karlskogabon.

– Det är kul med något nytt jag har kört så många tävlingar så sådant här är alltid kul.

Det måste vara speciellt att köra på en sådan här bana?

Annons

– Ibland lyckades vi ju få vara i skidbacken och samtidigt är det perfekt för publiken med detta upplägg. De fick se mycket av racet.

Joakim Ljunggren är knappast någon duvunge i sammanhanget. Just nu är värmlänningen bäst i Sverige och på meritlistan finns bland annat åtta segrar av Novemberkåsan.

Så att han vann var knappast någon skräll, även att det fanns fler meriterade förare i startlistan.

– Jag brukar köra bra i sådant här och leder ju SM så just nu är jag snabbast i Sverige och då borde jag ju vinna, säger Ljunggren.

I startlistan fanns bland andra lokala profilen Carl-Johan Bjerkert som slutade fyra i finalloppet. Där fanns också en trio av lovande juniorer i Noa Lagén, Lukas Lagén och motocrossföraren Jesper Gangfors.

Tävlingen lockade uppskattningsvis 200 personer i publik och arrangörerna fick kanske den bästa ros man kan få av vinnaren i elitklassen.

Joakim Ljunggren är redan nu sugen på att försvara titeln nästa år.

– Ja för fan, det måste jag ju försöka att göra.