Jonas Davidsson har representerat Piraterna i allsvenskan och att han nu fanns med i Motalalagets planer för återkomsten i elitserien är knappast någon överraskning.

Under onsdagen blev det således klart att Davidsson lämnar Vetlanda, där han endast körde en match under 2018, för att istället skriva på för Piraterna.

– Vi har haft ett resonemang och han har varit tydlig med att det väger över till att köra i Motala om förutsättningarna var de rätta eftersom det är mest hemma för honom. Vi har haft en bra dialog både med Davidsson och med Staaf (Fredrik, lagledare i Piraterna) så det är inga konstigheter, säger Vetlandas sportchef Mikael Wirebrand.

Vetlanda Speedways förhoppningar är istället att göra klart med andra svenska förare inom kort. Bland annat träffade Wirebrand Tomas H Jonasson för förhandlingar under onsdagseftermiddagen. Enligt tidningens uppgifter ligger det också väldigt nära till hands att Johan Jensen fortsätter representera Vetlanda.

Under onsdagen blev det även klart att Vetlandabekantingen Jacob Thorssell lämnar Rospiggarna för att fortsätta elitseriekarriären i Dackarna och att Antonio Lindbäck förlänger kontraktet med Masarna.