Det är inga större fel på det lokala idrottsutbudet som finns att tillgå i Vetlanda i helgen.

Superlördagen

Handboll: Vetlanda HF arrangerar steg tre i USM där VHF:s F02-lag möter Helsingborg, Trelleborg,..

Superlördagen

Handboll: Vetlanda HF arrangerar steg tre i USM där VHF:s F02-lag möter Helsingborg, Trelleborg, Redbergslid och Kungälv. Matcherna spelas i Norrgårdshallen under lördagen och söndagen.

Innebandy: Vetlanda IB tar emot Nässjö IBF i herrtvåan i innebandy i en match som är viktig för båda lagen. Matchen spelas i Iscar arena.

Futsal: Vetlanda United IF möter Linköping Kenty DFF i ett direkt avgörande SM-kval i Iscar arena. Segraren är klar för åttondelsfinal i SM.

Under lördagen går det i princip att tillbringa hela dagen kring Iscar arena och Norrgårdshallen och samtidigt se lokal idrott av hög nivå.

I Norrgårdshallen arrangerar Vetlanda HF steg tre i ungdoms-SM två helger i rad. Först ut, den här helgen, är flickor födda 2002 som ställs mot Helsingborg, Trelleborg, Redbergslid och Kungälv i jakten på en av de två främsta platserna som leder till avancemang till steg fyra i turneringen. Nästa helg står VHF som arrangör för samma sak fast för pojkar födda 2002.

Annons

– Vi har aldrig mött de här lagen innan och vet inte hur vi ligger till. Det handlar om att spela vårt eget spel, säger Vetlanda HF:s Ronja Holmberg.

Under eftermiddagen blir det sedan hett innebandyderby när Vetlanda IB tar emot Nässjö IBF.

– Vi har en liten bättre form än Nässjö just nu men de slog oss senast vi möttes. Vi har fortfarande chans på en topplacering men då måste vi vinna matcherna vi spelar på vår hemmaplan, säger VIB:s målvakt Simon Lööf.

Lördagskvällen avslutas sedan med en direkt avgörande kvalmatch mellan Vetlanda United IF och Linköping Kenty DFF där segraren är klar för åttondelsfinal i SM.

– Vi går för att vinna, det är ju bara seger som gäller för att ta oss vidare till åttondelsfinal, säger Vetlanda Uniteds Matilda Falk.