Förra våren prisades han som landets främsta junior och till helgen kan han få ta emot priset igen.

Vetlanda BK:s Martin Landström är tillsammans med Edsbyns Oscar Wikblad och Örebros Robin Öhrlund nominerad till utmärkelsen årets juniorspelare i svensk bandy.

Men efter det är Landströms framtid osäker – trots att han egentligen hade ett år kvar på sitt nuvarande avtal med Vetlanda BK.

– Jag hade "plusår" kvar på kontraktet som jag har valt att säga upp. Men jag ligger ändå i långt gånga förhandlingar med Vetlanda så det är absolut ett alternativ för mig att stanna, säger Martin Landström.

Är det andra klubbar som har visat intresse?

– Ja det finns andra klubbar med i bilden också. Jag känner att jag måste fundera lite innan jag bestämmer mig för något. Men Vetlanda är i allra högsta grad med i dem funderingarna, säger han.

Tranåskillen vill inte gå in på vilka klubbar det handlar om. Han har istället valt att skjuta på dem funderingarna tills säsongen är färdigspelad.

Annons

Just nu ligger VBK–mittfältarens fulla fokus på SM–finalen med Vetlandas P20–lag på fredag.

– Just nu vill jag bara spela färdigt säsongen och avsluta den så snyggt som möjligt. Allt det där andra tar jag efteråt, säger han.

Landström och Vetlanda BK möter Edsbyn i SM–finalen på Tele 2–arena på fredag. Där ställs han bland mot sin utmanare Oscar Wikblad.

19–åringen lägger dock ingen större energi på det utan fokuserar istället på det han kan påverka.

– Det är prio på att vinna matchen. Det är två bra lag som möts och det kommer krävas en stark laginsats för att vinna.

Landström har positiva minnen från Tele 2 arena. I fjol slutade det med både SM–guld för Vetlanda BK och utmärkelsen årets junior.

– Jag hoppas på en repris såklart, säger Martin Landström och fortsätter:

– Det är inte alla som har vunnit två år i rad innan så det vore roligt. Men man måste vara ödmjuk mot sina medtävlande också. Jag tror det är hugget som stucket mellan oss.