På tisdagskvällen kom ett tungt besked för HV71 då Anton Bengtsson skadade ledbandet i matchen mot Leksand och väntas vara borta från spel flera veckor.

Fakta: David Ullström

Ålder: 27 år (fyller 28 den 22 april).

Längd: 192 centimeter.

Vikt: 88 kilo.

Moderklubb: HV71.

Övr..

Fakta: David Ullström

Ålder: 27 år (fyller 28 den 22 april).

Längd: 192 centimeter.

Vikt: 88 kilo.

Moderklubb: HV71.

Övriga klubbar: Borås (utlånad från HV), Bridgeport Sound Tigers (AHL), New York Islanders (NHL), Lokomotiv Yaroslavl (KHL), Lev Prag (KHL), Severstal Cherepovets (KHL), Sibir Novosibirsk (KHL), Dinamo Minsk (KHL).

Största meriter: SM-guld 2010, SM-silver 2009, JVM-silver 2009, 49 NHL-matcher (sex mål).

I dag kom en desto roligare nyhet. David Ullström, 27, är tillbaka i moderklubben HV71.

Annons

— David är en klasspelare som verkligen kan göra skillnad. Vår förhoppning är att alla tester som ska genomföras går som de ska och att han kan bli redo för spel, säger sportchef Johan Hult till klubbens hemsida.

Senast det begav sig i HV-tröjan för David Ullström blev det 16 poäng på 47 grundseriematcher och två mål på 16 slutspelsmatcher.

Den säsongen, 2009-10, var den storvuxne centern en lovande förstaårssenior. När han nu återvänder till HV och Kinnarps Arena är det som en spelare som samlat på sig rutin från spel i AHL, NHL, KHL och Tre Kronor.

27-årige Ullström har tränat med HV71 den senaste tiden, vilket Jönköpings-Posten skrivit om. I början av året bröt HV-nyförvärvet sitt avtal med KHL-klubben Dinamo Minsk, som han på grund av skadeproblem bara spelade tre seriematcher för tidigare den här säsongen.

— Det är såklart en oerhört speciell känsla att dra på sig HV-tröjan igen och få möjligheten att spela i Kinnarps Arena. HV71 har något bra på gång och laget många kvaliteter och jag ser fram emot att få representera moderklubben igen. Nu hoppas jag bara att allt går bra med min rehabiliterade axel så att jag kan komma igång och spela och hjälpa HV71 till framgång, säger David Ullström till HV71.se

Kontraktet med David Ullström gäller i resten av säsongen.

LÄS MER: Ullström öppnar för spel

LÄS MER: Här lunchar Hult med HV-fansens drömvärvning

LÄS MER: Ullström bryter med Minsk – åker hem till Sverige

LÄS MER: Förre HV-stjärnan borta länge

LÄS MER: David Ullström: Därför valde jag bort HV

LÄS MER: ”HV har presenterat ett upplägg”

SHL