Om någon gått och hoppats på en återkomst till Vetlanda Speedway för Tai Woffinden så får de fortsätta vänta. Den trefaldige världsmästaren har nämligen bestämt sig för att stryka Sverige och elitserien helt framöver.

Det skriver hans senaste klubb Indianerna på sin hemsida under måndagen. Anledningen ska vara att Tai Woffinden vill satsa fullt ut på GP–serien istället.

– Jag har länge funderat på att välja bort ytterligare en liga och lägga mer fokus på GP´t. Förra året valde jag bort den brittiska ligan och nu vill jag prova att bara köra i Polen samt GP´t. Anledningen är att jag vill kunna hålla mig i bättre fysisk form, samt kunna behålla samma kostschema som under vinter och försäsongen. När man tävlar i många olika länder blir det mycket resdagar, vilket gör det svårt att hålla sig till ett strukturerat tränings- och kostschema, säger Tai till klubbens hemsida.

Om Woffinden någon gång väljer att komma tillbaka till elitserien verkar hans tidigare klubb Indianerna stå högt upp på listan över tänkbara klubbar.

– Om jag kommer tillbaka till Elitserien kommer Indianerna definitivt vara den första klubben jag kontaktar, säger han.

Tai Woffinden körde för Vetlanda Speedway mellan 2014–2016. Förutom att han bidrog till två raka SM–guld blev snabbt en publikfavorit på Vetlanda Motorstadion..

Annons