På tisdagskvällen ställs Karlskrona HK och Linköpings HC mot varandra i en träningsmatch i Borohallen.

I båda SHL-lagen återfinns Boro/Vetlanda-produkter. Joseph Jonsson, 19, går in på sin andra säsong för KHK och Anton Karlsson, 24, är redo för sin fjärde raka i östgötsklubben.

– Det var ett par år sedan man var hemma och spelade på riktigt, nu blir det i och för sig i en annan tröja men det ska bli väldigt kul, säger forwarden Joseph Jonsson.

Försvararen Karlsson är inne på en liknande linje:

– Det här är självklart något som man har gått och tänkt på några dagar här nu. Framförallt ska det bli jäkligt kul att få komma hem till min moderklubb och hemby där jag är fostrad och samtidigt ha familj och vänner på läktaren. Känns stort att få spela för den förening som jag representerar i Borohallen, säger LHC-försvararen.

Med drygt två veckor kvar till SHL-premiären lunkar träningsmatcherna på. Kvaliteten på just vänskapsmatcher kan ofta variera, men båda Boro-produkterna tycker att det finns all anledning att ta sig till Borohallen på tisdagskvällen.

– Träningsmatch är alltid träningsmatch och alla detaljer sitter inte än, men framförallt är det väl kul att se mig och Anton komma hem och spela där vi har vuxit upp och att få se SHL-hockey i Landsbro, det är väl i stort sett första gången, säger Jonsson.

Annons

Anton Karlsson med 175 SHL-matcher på meritlistan höjer ett finger för ett av LHC:s nyförvärv.

– Tycker att man ska lägga ett extra öga på Derek Roy, han har runt 700 NHL-matcher på sitt CV, stort att få spela med en sådan kille och med den erfarenheten och de ”skillsen” som han har kommer han att föra in mycket positivt till vårt lag.

Jonsson och Karlsson möttes under några tillfällen förra säsongen.

– Självklart är det alltid lite speciellt, vi är väl också lite släkt även om det är på väldigt långt håll. Men att möta en Borokille i SHL känns stort och inget man gör så ofta, säger Jonsson.

Blir det en match i matchen mellan er nu när båda är på hemmaplan?

– Han är väl rätt mycket starkare än vad jag är så jag får försöka att tunnla honom och komma undan med en snygg fint eller något.

Karlsson kontrar:

– Ha ha, jag har hört att Joseph också är ganska stark så jag får säga likadant och försöka att tunnla honom och hitta på något kul i stället.

Båda Landsbrokillarna är sugna på att vinna den här, för dem, speciella träningsmatchen.

– Självklart vill man knipa en vinst på moderklubbens is och i byn där man är uppväxt. Jag försöker att intala gubbarna varje dag här nu hur viktig den här matchen är och det känns som att många av dem tycker att det ska bli kul att se Landsbro och Borohallen. Så vi går för vinst, avslutar Anton Karlsson.

– Vi kändes heta mot Oskarshamn så får vi bara ordning på målskyttet så tror jag att vi drar det längsta strået, säger Joseph Jonsson.

SHL