Efter att polisens tekniker varit på plats på Hägneskolan i måndags har man säkrat en del spår som man arbetar vidare med nu. Maria Wiberg, som har hand om ärendet, kan dock inte säga vilka spår det är och hur man jobbar vidare med dem.

– Det pågår en förundersökning men utredningen lyder under förundersökningssekretess. Men det har varit en stöld och de har tagit sig in genom taket. Men exakt hur det har gått till och när kan jag inte svara på, säger hon.

Relaterat: Tjuvar bröt sig in via taket och stal över 200 datorer

Samtidigt arbetar man på barn- och utbildningsförvaltningen med att få tag på nya surfplattor och datorer till undervisningen. Förvaltningschefen Stefan Claesson har skrivit en tjänsteskrivelse till kommunstyrelsen där han har begärt medel motsvarande stölden för att snabbt kunna göra nya inköp.

Den stora frågan är fortfarande varför larmet inte har gått, något som varken polisen eller fastighetsavdelningen har ett bra svar på i nuläget men spekulationen är att inbrottet har gjorts innan larmet gått igång.

Relaterat: Många frågetecken efter fräcka stölden: ”Barnen är naturligtvis upprörda”

Sävsjö har varit särskilt drabbade av den här sortens inbrott senaste tiden. Fritidsgården och kommunhuset har båda nyligen haft inbrott men det på Hägneskolan sticker ut på grund av omfattningen.

– Den här typen av stöldgods är lättsålt och ger snabba pengar. Nässjö har också haft en del inbrott men Sävsjö sticker ut den senaste tiden. Om det finns några samband är något som vi kollar på i samordningen, säger kommunpolisen Anders Sjöö.

Annons