Eksjö kyrka var fullsatt under Eksjö gymnasiums skolavslutning för årskurs 1 och 2. Prästen Anders Gustavsson talade till eleverna om vikten av att de är sig själva och om alla människors lika värde.

Tillsammans sjöng man sedan psalmen ”Du vet väl om att du är värdefull”. När den hade sjungits ett par gånger uppmanades alla att titta på sin granne i kyrkbänken och hålla kvar blicken, varefter orden ”Du vet väl om att du är värdefull” åter sjöngs av de församlade.

Gymnasiets skolavslutning ramades in av sång även i övrigt och duktiga elever, som utmärkt sig i positivt bemärkelse på olika sätt, fick glatt ta emot diplom eller stipendier.

När de större eleverna lämnade kyrkan var det dags för lite yngre Eksjöbor, nämligen Linnéskolans elever, att ta plats i bänkraderna. Skolavslutningarna avlöste sedan varandra under hela dagen, i kyrkan liksom på andra platser i kommunen.

Prästängsskolans niondeklassare hade avslutning redan i torsdags. Därmed har kommunens elever på samtliga skolor nu flera veckor att fylla med egna roliga aktiviteter såsom till exempel bad, lek, resor och eventuella jobb.